Kropslig Vitaliseringspædagogik – Sprog og Kommunikation på trods af funktionsnedsættelser.

Hvad er Kropslig Vitaliseringpædagogik? 

Kropslig Vitaliseringspædagogik handler om, hvordan vi med konkrete kropslige kommunikationsredskaber kan nå hinanden, selv om minimalt eller manglende verbalt/tegnsprog udfordrer os. 

Kropslig Vitaliseringpædagogik arbejder ud fra 4 parametre (grundbehov):

- Vi har alle brug for at blive set som den vi er.

- Vi har alle brug for at føle tilhør og være en del af fællesskaber.

- Vi har alle brug for at have forbilleder, der kan vise os hvad vi kan blive.

 - Vi har alle brug for tilpas med udfordringer

Jeg tilbyder undervisning i konkrete kropslige kommunikationsmetoder, samt en udvidet sprogforståelse, der gør at vi kan nå hinanden.

Jeg hjælper professionelle og familier, til mennesker med funktionsnedsættelser, med at nedbryde de kommunikative barrierer, som funktionsnedsættelser kan skabe, således at udvikling og trivsel for alle kan udfolde sig.

Har du lyst til at vide mere er du velkommen til at kontakte mig. Du kan også finde litteratur om dette under "Bøger"Blog

Inspiration fra et skulderled.

09-03-2017
Inspiration kan komme mange steder fra. Nogle gange fra det man mindst forventer.

Den inspiration jeg nu vil fortælle om, var ikke lige en jeg havde regnet med :)

Morgenmagi på Hovedbiblioteket.

27-01-2017
Siden mødet har mine tanker sværmet rundt om spørgsmålet: hvem er det egentlig der er udsat? Er det damen med poserne, er det ham med husforbiskiltet....eller er det mig selv?

Tænk hvad man kan glemme!!!

08-01-2017
"I dag er det store oprydnings- og rengøringsdag her i det lille hjem. Det kan synes ret uinteressant, især når man er fyldt 11 og 13 år....ja og faktisk også 40 år - men jeg tænker: Hvad nu hvis jeg lige netop i dag har et rengøringsfirma og er kommet på besøg hos familien Nielsen (eller hvem der nu end bor her), som i den grad trænger til en indsats? Hvad hvis jeg byder de andre op til en ansættelse, med en tysk slagerkoncert som lokkemiddel? Det kræver selvfølgelig et tørklæde om hovedet og en navneændring, samt en anden, end den gængse, musikstil på højttaleren, men mon ikke det har effekt på rengøringsstemningen? ;) "

All Actions Begins In Rest

10-12-2016
Jeg har en sætning der kører rundt i hovedet. Det har den gjort siden jeg for 14 dage siden, trådte ud af et yogastudie i Valby, efter en helt fantastisk yogaworkshopweekend med Ateeka i YogaSomatics.

"All Actions Begins In Rest" lyder den.

Rejsen i ukendte landskaber.

15-10-2016
Jeg rydder lidt op for derefter at sætte mig til skærmen. Følelsen af endnu engang at betræde ukendt landskab prikker legende til mig. En hjemmeside, en blog?!? Det er nu det skal ske - jeg har aldrig prøvet det før - ved ikke om det er mig - men heller ikke om det ikke er. Nu skal det prøves! Jeg er for længst stoppet med at prøve at vide noget før end jeg faktisk ved. Livet har lært mig det gode ved at forholde mig åben, afvente omverdenens svar på mine bevægelser. Ikke at det altid lykkes, men jeg har efterhånden en god portion erfaring i at det er en god sti at gå.

00-00-0000

Grundlagsmodellen for den vitaliserende del af mit arbejde:

 

http://pure.au.dk/portal/files/56814599/Vitaliseringsmodel_Introduktion_T_nnesvang_Hedegaard.pdf

 


Anja Nielsen - Guldborghaven 38 - 9000 Aalborg - Tlf. 2617 0787 - Mail. anja@vitavaerket.dk