Bøger og udgivelser

 

Psykologisk Ilt – i pædagogisk og organisatoriskarbejde – praksisudvikling på grundlag af vitaliseringspsykologi red. Jan Tønnesvang og Maria S. Ovesen

Kap. 12: Vitalisering i døvblindepædagogisk arbejde. –skrevet af Anja Nielsen.

Dette kapitel beskriver hvordan vi igennem Kropslig Vitaliseringspædagogik, kan opnå større mulighed for at skabe trivsel, udvikling og læring hos børn med medfødt døvblindhed.

Bogens introduktion, beskriver nogle af de grundmodeller jeg gør brug af i mit arbejde.

http://klim.dk/bog/psykologisk_ilt_2_udg.htm

 

Kropslig og taktil sprogudvikling red. Jesper Dammeyer og Anja Nielsen

Dette er en antologi om forskellige sprogmodaliteters muligheder og umuligheder, undersøgt med afsæt i personer med medfødt døvblindhed. 

http://www.matcen.dk/kropslig-og-taktil-sprogudvikling.html#.VoRmjBFuTq8

https://www.saxo.com/dk/kropslig-og-taktil-sprogudvikling_epub_9788792574220

 

Elever med Usher syndrom – inklusion i skolen.

Et faghæfte der retter sig mod lærere, pædagoger og PPR ifht viden omkring Usher Syndrom. Hæftet indeholder konkretevejledninger til hvordan elever med Usher syndrom bedst muligt inkluderes. 

http://socialstyrelsen.dk/udgivelser/elever-med-usher-syndrom-2013-inklusion-i-skolen

Blog

00-00-0000

Rejsen i ukendte landskaber.

15-10-2016
Jeg rydder lidt op for derefter at sætte mig til skærmen. Følelsen af endnu engang at betræde ukendt landskab prikker legende til mig. En hjemmeside, en blog?!? Det er nu det skal ske - jeg har aldrig prøvet det før - ved ikke om det er mig - men heller ikke om det ikke er. Nu skal det prøves! Jeg er for længst stoppet med at prøve at vide noget før end jeg faktisk ved. Livet har lært mig det gode ved at forholde mig åben, afvente omverdenens svar på mine bevægelser. Ikke at det altid lykkes, men jeg har efterhånden en god portion erfaring i at det er en god sti at gå.

All Actions Begins In Rest

10-12-2016
Jeg har en sætning der kører rundt i hovedet. Det har den gjort siden jeg for 14 dage siden, trådte ud af et yogastudie i Valby, efter en helt fantastisk yogaworkshopweekend med Ateeka i YogaSomatics.

"All Actions Begins In Rest" lyder den.

Tænk hvad man kan glemme!!!

08-01-2017
"I dag er det store oprydnings- og rengøringsdag her i det lille hjem. Det kan synes ret uinteressant, især når man er fyldt 11 og 13 år....ja og faktisk også 40 år - men jeg tænker: Hvad nu hvis jeg lige netop i dag har et rengøringsfirma og er kommet på besøg hos familien Nielsen (eller hvem der nu end bor her), som i den grad trænger til en indsats? Hvad hvis jeg byder de andre op til en ansættelse, med en tysk slagerkoncert som lokkemiddel? Det kræver selvfølgelig et tørklæde om hovedet og en navneændring, samt en anden, end den gængse, musikstil på højttaleren, men mon ikke det har effekt på rengøringsstemningen? ;) "

Morgenmagi på Hovedbiblioteket.

27-01-2017
Siden mødet har mine tanker sværmet rundt om spørgsmålet: hvem er det egentlig der er udsat? Er det damen med poserne, er det ham med husforbiskiltet....eller er det mig selv?

Inspiration fra et skulderled.

09-03-2017
Inspiration kan komme mange steder fra. Nogle gange fra det man mindst forventer.

Den inspiration jeg nu vil fortælle om, var ikke lige en jeg havde regnet med :)
Anja Nielsen - Guldborghaven 38 - 9000 Aalborg - Tlf. 2617 0787 - Mail. anja@vitavaerket.dk