All Actions Begins In Rest

Jeg har en sætning, der kører rundt i hovedet. Det har den gjort siden jeg for 14 dage siden, trådte ud af et yogastudie i Valby, efter en helt fantastisk yogaworkshopweekend med Ateeka i YogaSomatics.

"All Actions Begins In Rest" lyder den.

Den mindede mig om, da jeg for alvor begyndte at videoanalysere, de møder jeg havde med mennesker med multiple funktionsnedsættelser uden tale/tegnsprog. Jeg analyserede videoerne i et særligt program, hvor det var muligt at lave microsekventering, og netop se hvornår en bevægelse starter og slutter. Jeg startede med ren beskrivelse af de bevægelser der forekom hos os, i mødet med hinanden og pludselig så jeg det! Intentionen og den nuancerede mening bag bevægelserne - fortællingerne og den lingvistiske struktur. Alt sammen formidlet i bevægelser, adskilt af små pauser. Der var så meget, som jeg før havde hævdet ikke fandtes. 

All Actions Begins In Rest.

Det var af disse oplevelser at mit ønske for alvor startede: At give denne gruppe af mennesker en endnu større stemme. Den ambition har levet i alle årene, siden jeg for alvor selv så det, men efter denne  yogaworkshop, så blev det blot endnu tydeligere for mig, at jeg måske kan gøre mere. Hvad og hvordan var ikke helt klart for mig.

All Actions Begins in Rest.

Istedet for at handle ud fra det jeg altid har vidst, valgte jeg derfor at forblive i ro og lade den næste nye tankebevægelse tage form, i det tempo, der syntes naturligt for den. Og så her til morgen ser det ud til den vil tage sin start.

Jeg vil gerne hjælpe mennesker med multiple funktionsnedsættelser med at få en stemme og opnå større anerkendelse på at de faktisk er bidragende til dette samfund, ved at løfte alle de fortællinger om, hvad vi faktisk kan lære ved at være sammen med hinanden, ud i verden.

Derfor har jeg nu sendt budskabet ud i æteren om at jeg søger personer med multiple funktionsnedsættelser (uden tale/tegnsprog) og/eller deres pårørende/netværk, som har lyst til, sammen med mig at fortælle om alt det vi kan lære af hinanden, selvom der er funktionsnedsættelser på spil. I håbet om at det skaber bevægelser og mere forståelse i verden.

All Actions Begins In Rest

Og imens jeg venter på svaret, tager jeg en pause og venter på at næste bevægelse dukker op :) 

Dejlig dag til dig.

 

Kærlig Hilsen 

 

Anja

 


 

PS: Har du lyst til at se lidt mere om hvad det der YogaSomatics er for noget, så får du lige et lille link her: 


http://www.yoga-somatics.com/#about-yoga-somatics


Tilbage

Blog

Inspiration fra et skulderled.

09-03-2017
Inspiration kan komme mange steder fra. Nogle gange fra det man mindst forventer.

Den inspiration jeg nu vil fortælle om, var ikke lige en jeg havde regnet med :)

Morgenmagi på Hovedbiblioteket.

27-01-2017
Siden mødet har mine tanker sværmet rundt om spørgsmålet: hvem er det egentlig der er udsat? Er det damen med poserne, er det ham med husforbiskiltet....eller er det mig selv?

Tænk hvad man kan glemme!!!

08-01-2017
"I dag er det store oprydnings- og rengøringsdag her i det lille hjem. Det kan synes ret uinteressant, især når man er fyldt 11 og 13 år....ja og faktisk også 40 år - men jeg tænker: Hvad nu hvis jeg lige netop i dag har et rengøringsfirma og er kommet på besøg hos familien Nielsen (eller hvem der nu end bor her), som i den grad trænger til en indsats? Hvad hvis jeg byder de andre op til en ansættelse, med en tysk slagerkoncert som lokkemiddel? Det kræver selvfølgelig et tørklæde om hovedet og en navneændring, samt en anden, end den gængse, musikstil på højttaleren, men mon ikke det har effekt på rengøringsstemningen? ;) "
Anja Nielsen - Guldborghaven 38 - 9000 Aalborg - Tlf. 2617 0787 - Mail. anja@vitavaerket.dk